Alustavat taloudelliset tulokset tukevat grafiittianodimateriaalitehtaan (GAMP) kehittämistä GigaVaasan alueella

Tämä on suomenkielinen tiivistelmä Beowulf Mining plc:n lehdistötiedotteesta, joka julkaistiin 2023-07-20. Tämä on epävirallinen käännös alkuperäisestä tiedotteesta, jonka tarkoituksena on helpottaa laajemman yleisön lukemista. Alkuperäinen englanninkielinen tiedote on ensisijainen tähän käännökseen nähden. Englanninkielinen lehdistötiedote löytyy alla olevasta linkistä.
(linkki englanninkieliseen versioon)

 

Beowulf (AIM: BEM; Spotlight: BEO) on iloinen voidessaan ilmoittaa, että sen kokonaan omistama suomalainen tytäryhtiö Grafintec Oy (”Grafintec”) on saanut valmiiksi prosessisuunnittelutyön ensimmäisen vaiheen, mukaan lukien alustavan taloudellisen tarkastelun, osana grafiittianodimateriaalitehtaan (GAMP) toteutettavuustutkimusta GigaVaasan alueella Mustasaaren kunnassa Suomen länsirannikolla. Toteutettavuustutkimus, jonka on tehnyt insinööritoimisto RB Plant Construction Ltd (”RB Plant”), perustuu teollisuuslaitokseen, jonka kokonaistuotantokapasiteetti on 20 000 tonnia CSPG:tä (Coated Spherical Graphite) vuodessa (”tpa”).

Kohokohdat

 • Toteutettavuustutkimuksen alustavat tulokset vahvistavat GAMP-laitoksen teknisen ja taloudellisen toteutettavuuden, mukaan lukien seuraavat vankat alustavat taloudelliset tiedot:
  • NPV8 (nykyarvo) verojen jälkeen on 242 miljoonaa dollaria (NPV8 ennen veroja 313 miljoonaa dollaria)
  • Verojen jälkeinen IRR (sisäinen korkokanta) 39 % (ennen veroja IRR 45 %)
  • Takaisinmaksuaika on 2,4 vuotta toiminnan aloittamisesta
  • Laitoksen kapasiteetti on 20 000 tonnia vuodessa
  • Alkuperäinen toiminta-aika 10 vuotta, jota voidaan pidentää
  • CSPG:n toteutunut hinta on 9 000 dollaria tonnilta
  • Alkuperäinen investointi 117 miljoonaa USD
  • Vuotuinen EBITDA 79 miljoonaa USD

Toteutettavuustutkimus vahvistaa GAMP-laitoksen teknisen ja taloudellisen toteutettavuuden ja tukee hankkeen etenemistä seuraavaan kehitysvaiheeseen, johon kuuluvat laboratoriossa tehtävät pinnoituskokeet ja pilottilaitoksen skaalaus sekä prosessisuunnittelun optimointi. Jatkotutkimuksiin kuuluvat laitteiden valinta, jatkokeskustelut ja yhteistyö teknologiakumppaneiden kanssa, raaka-aineiden hankinta, sitoutuminen ja esikarsintatestit akkukennojen valmistajien kanssa.

Grafintecin toimitusjohtaja Rasmus Blomqvist sanoi lausunnossaan:

”Olen erittäin tyytyväinen toteutettavuustutkimuksen myönteisiin taloudellisiin ja teknisiin tuloksiin, jotka korostavat tiimin viime vuoden aikana saavuttamaa edistystä. Siirrymme nyt hankkeen seuraaviin vaiheisiin, kun olemme varmistaneet GigaVaasan alueen korttelin 3017 tontin 1 laajennetun varauksen, nimittäneet AFRY Finland Oy:n suorittamaan ympäristövaikutusten arvioinnin ja saattaneet päätökseen tämän GAMP-alueen toteutettavuustutkimuksen viimeisen tärkeän vaiheen.”

Beowulfin hallituksen puheenjohtaja Johan Röstin sanoi lausunnossaan:

”Suomalainen tytäryhtiömme Grafintec on saavuttanut tärkeän virstanpylvään matkallaan kohti vakiinnuttamista yhtenä Euroopan ensimmäisistä grafiittianodimateriaalien tuottajista nopeasti kehittyville eurooppalaisille akkumarkkinoille.

Odotan mielenkiinnolla, että saamme tiedottaa markkinoille tulevien kuukausien aikana edistymisestämme.”

Toteutettavuustutkimus ensimmäinen askel prosessin suunnittelussa

Tämän toteutettavuustutkimuksen tavoitteena on tutkia GAMP-laitoksen teknistä toteutettavuutta GigaVaasan alueella. Laitos on alun perin suunniteltu tuomaan kolmannen osapuolen pallografiittia (”SPG”) ja pinnoittamaan materiaalit CSPG:n tuottamiseksi. Grafintec on tunnistanut pinnoitusvaiheen grafiittianodimateriaalin arvoketjun eniten lisäarvoa tuottavaksi vaiheeksi ja on sen vuoksi suunnitellut lyhyen aikavälin strategian keskittyäkseen arvoketjun siihen osaan, joka tuottaa eniten lisäarvoa liiketoiminnalle. Pidemmän aikavälin strategiana on täysin integroitu arvoketju kaivostoiminnasta CSPG:n tuotantoon, mikä takaa raaka-aineiden pitkän aikavälin kestävän toimituksen kotimaisista lähteistä, mukaan lukien Grafintecin nykyiset grafiittivarannot.

Tiedustelut:

Beowulf Mining plc
Johan Röstin, Chairman johan.rostin@beowulfmining.com
Grafintec Oy
Rasmus Blomqvist, MD rasmus.blomqvist@grafintec.com
SP Angel
(Nominated Adviser & Broker)
Ewan Leggat / Stuart Gledhill / Adam Cowl Tel: +44 (0) 20 3470 0470
BlytheRay
Tim Blythe / Megan Ray Tel: +44 (0) 20 7138 3204